Twee week lang problemen op spoor door werkzaamheden Zuidas

problemen-op-het-spoor

BAM is daar tot eind november mee bezig

Vandaag beginnen werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid. Daardoor zullen er twee weken geen treinen naar dat station rijden. Ook rijden er minder treinen rond Schiphol.

Wissels, kabels, leidingen en seinen

De werkzaamheden zijn vannacht rond 04:00 uur begonnen. Aannemer BAM werkt aan het spoor om de wissels te vervangen. Ook worden er nieuwe wissels geplaatst en verleggen ze kabels, leidingen en seinen. Daar zullen ze tot 27 november mee bezig zijn. De werkzaamheden zullen gevolgen hebben tot aan Nijmegen.

Drukte voorkomen

Volgens ProRail zijn de werkzaamheden nodig omdat het aantal reizigers naar verwachting zal groeien. Deze aanpassingen zullen er onder andere voor zorgen dat het op de perrons van station Schiphol Airport minder druk zal zijn. “Door deze werkzaamheden kunnen we over een paar jaar meer treinen laten rijden tussen Schiphol en Amsterdam Centraal”, aldus ProRail.

Door het verwisselen en verplaatsen van wissels bij station Amsterdam Zuid kan de Intercity direct (van Amsterdam naar Breda) in de toekomst langs Amsterdam-Oost rijden. Dat zorgt voor ruimte aan de westkant, waardoor daar meer treinen kunnen rijden tussen Schiphol en Amsterdam Centraal.

Minder treinen

De NS heeft een waarschuwing afgegeven voor meerdere treintrajecten, waaronder die tussen Utrecht en Nijmegen. Normaal gesproken rijdt er een trein tussen Amsterdam Zuid en Nijmegen, maar die valt de komende weken gedeeltelijk uit. “In het weekend en doordeweeks vanaf 20.00 uur rijden er twee treinen tussen Nijmegen en Amsterdam in plaats van vier”, aldus een woordvoerder. Die trein zal stoppen op Amsterdam RAI.

Reisplanner

Ga je de komende twee weken met de trein in deze gebieden? NS adviseert om voor vertrek altijd goed de reisplanner te checken. Je kunt je treinkaartje overigens ook gebruiken voor de Amsterdamse metrolijnen 50, 51 en 52. Die vertrekken op station Amsterdam Zuid en komen daar aan. Verder zorgt de NS voor vervangend busvervoer.

Lees ook: Klein deel avondklokboetes per ongeluk geseponeerd

Bron: NU.nl | Beeld: iStock