Tweede verdachte vast in zaak Mallorca

verdachte mallorca

De zaak heeft de afgelopen weken veel stof doen opwaaien

In het onderzoek naar de tragische dood van Carlo Heuvelman na een mishandeling op Mallorca is nu een tweede verdachte opgepakt. Ook zijn de verdenkingen tegen de eerste arrestant uitgebreid.

Tweede verdachte Mallorca

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat zij een tweede verdachte hebben gearresteerd in de Mallorca-zaak rond Carlo Heuvelman. Deze 27-jarige man uit Waddinxveen kwam om het leven na een vechtpartij op het eiland. Met dank aan camera’s op de boulevard konden de verdachten geïdentificeerd worden. De eerste verdachte is afgelopen woensdag gearresteerd. Het ging hier om een negentienjarige man uit Hilversum. Vandaag komt daar een achttienjarige man bij, eveneens uit Hilversum.

Verdenking uitgebreid

Het OM heeft verder laten weten dat de verdenkingen tegen de eerste verdachte zijn uitgebreid. Eerder werd hij alleen aangeklaagd voor twee pogingen tot doodslag. Nu is hij ook verdacht van doodslag met betrekking tot Carlo Heuvelman. Deze verdenking is uitgebreid op basis van verklaringen van getuigen in combinatie met camerabeelden. Deze verdachte verschijnt vandaag voor de rechter-commissaris, die zal beslissen of deze verdachte langer vast blijft zitten. Later vandaag zal blijken wat hiervan het besluit is.

Meer aanhoudingen

Justitie heeft bovendien laten weten dat zij meer aanhoudingen in de Mallorca-zaak niet uitsluiten. Op basis van nieuwe camerabeelden wordt nu namelijk gekeken wie er nog meer bij de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman betrokken waren. In totaal zijn er acht verdachten van de mishandeling in badplaats Playa de Palma. Heuvelman werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vervolgens overleed. Ook drie anderen raakten gewond. De zaak heeft onder andere veel stof doen opwaaien door de vlucht van de verdachten. Zij zijn de volgende ochtend allemaal op het eerste vliegtuig naar Nederland gestapt.

Lees ook: Amstelveen wil straat naar Peter R. de Vries vernoemen

Bron: NOS 1, 2, NU.nl | Beeld: Pexels, Kindel Media