Aha: uit eten met collega’s leidt tot betere werkprestaties

uit eten

Tijd om weer een etentje te plannen

Pak de datumprikker er maar bij, want het is tijd om (weer) een etentje te plannen met je collega’s. Waarom? Onderzoek wijst uit dat collega’s die vaker samen eten, betere werkprestaties leveren. Een goede reden om vaker gezellig met elkaar te eten. Enne, je baas zal hier ook blij mee zijn!

Samen eten

Heb jij hele gezellige collega’s? Of wil je je collega’s juist iets beter leren kennen? Samen eten is in beide gevallen een heel goed idee. Tijdens het eten kun je het werk even loslaten en leren jullie elkaar op een heel andere manier beter kennen. Doordat de sfeer intiemer wordt, zullen jullie als team uiteindelijk beter presteren op het werk. Onderzoek wijst uit dat collega’s die dit niet doen, aanzienlijk minder goed presteren. En hoe vaker jullie een etentje plannen, hoe hechter de groep wordt.

Onderlinge relaties

Onderzoekers hebben ook gekeken waarom sommige collega’s nooit samen eten. In de meeste gevallen bleek dat er dan al langere tijd iets speelde, waardoor de onderlinge relaties niet goed waren. In dat geval is het ook juist goed om wél een keer uit eten te gaan. Wellicht lost het de (vaak kleine) problemen die spelen op, omdat jullie elkaar in een andere omgeving zien en spreken. Hoe dan ook, een etentje met collega’s kan geen kwaad. Wij pakken de agenda’s er alvast bij!

Lees ook: Thuiswerken? Dit is hoe je dat het best doet volgens je sterrenbeeld

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels