Uit onderzoek blijkt: Nederland op de 6de plek van gelukkigste landen

gelukkig

We hebben het zo slecht nog niet

Amerikaanse wetenschappers hebben onderzocht welk land de gelukkigste bevolking heeft. Wat blijkt? Nederland scoorde erg hoog in het samengestelde World Happiness Report 2024. Slechts vijf landen scoorden beter en zijn volgens het onderzoek nog gelukkiger dan Nederland. Een hele prestatie, toch?

Plek 6

Finland is volgens het onderzoek het gelukkigste land van de wereld. Dit land staat al ruim zeven jaar met kop en schouders op nummer één. Daarna volgen Denemarken, IJsland, Zweden en Israël. En ons eigen kikkerlandje heeft dus de zesde plek bemachtigd! Goed nieuws, maar daarmee dalen we wel een plekje ten opzichte van vorig jaar. Toen stonden namelijk nog op plek vijf.

Onderzoek

Maar hoe meet je nou het geluk van de bevolking van een land? Amerikaanse wetenschappers hebben dit gedaan aan de hand van enquêtes die ze hebben verspreid in alle landen van de wereld. Er wordt met name gekeken hoe burgers zich voelen, of ze sociale steun hebben aan elkaar, of de regering corrupt is, hoe het gesteld is met de mentale en fysieke gezondheid van burgers én het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking.

Ongelukkigste landen

Naast de gelukkigste landen, zijn er ook landen die minder goed uit de verf zijn gekomen bij dit onderzoek. Onderaan staat namelijk, net als vorig jaar, Afghanistan. Dit komt doordat het land verscheurd is door de herwonnen controle van de taliban. oorlog. Ook Libanon en Jordanië scoren erg slecht op de lijst.

Lees ook: Dit kun je doen tegen voedselverspilling 

Bron: Nu.nl, World Happiness Report | Beeld: Pexels