Uitzending OP1 ontroert kijkers tijdens eerbetoon aan Jeroen van Merwijk

Eerbetoon Jeroen van Merwijk met een lach en een traan ontvangen

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat theatermaker en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk (65) is overleden aan de gevolgen van darmkanker. In OP1 werd er teruggeblikt met goede vrienden van de overleden Jeroen en ontving de uitzending veel lof van de kijkers thuis: “Nu al de aflevering van het jaar.”

Jeroen van Merwijk

OP1 had gisteren een deel van de aflevering besteed aan een eerbetoon aan de overleden Jeroen van Merwijk. Gisteren overleed hij op 65-jarige leeftijd in zijn woonplaats in Frankrijk. Reden dus om een paar bekenden van de overleden Jeroen aan te laten schuiven en dierbare herinneringen te delen. Te gast waren goede vriend Diederik van Vleuten, broer Lucas van Merwijk, Jack Spijkerman en Cornald Maas.

Herinneringen

In de uitzending werd teruggeblikt op het leven van Jeroen. “Ik denk veel terug aan de beginperiode, dat alles zich ontwikkelde. Dat hij Van Kooten en De Bie nadeed”, deelt zijn broer Lucas. Goede vriend Diederik Vleuten kijkt ook terug naar vroeger en hoe de twee elkaar ontmoet hadden: “Bij onze eerste ontmoeting hadden we al de slappe lach. Ik had er meteen een bondgenoot bij, en dat is altijd zo gebleven.” Jeroen en Diederik leerden elkaar kennen bij Spijkers met Koppen, een programma dat Jack Spijkerman vroeger presenteerde. Jack: “Hij kon in een kleine drie kwartier de hele wereldproblematiek oplossen. Dat was verschrikkelijk lachen.”

Tranentrekker

Wat met name de tranentrekker van de uitzending was, was de vertolking van ‘Breekbare mensen’ door Diederik. Diederik liet hiermee een kwetsbare kant zien en vooral dit ontroerde veel kijkers op de bank en in de studio. Zo ook een zichtbaar aangeslagen Jack, die tijdens het liedje in beeld kwam.

Lofberichten

Op Twitter werd er massaal over het programma getweet en schreven mensen vol lof over Diederik. “Zo hoor je over iemand te praten die is overleden. De goede dingen ophalen, een traan laten en lachen om de mooie momenten”, zo deelt een kijker op Twitter.

Lees ook: ‘Terrassen moeten weer open’, vindt meerderheid Nederland

Bron: Metronieuws | Beeld: videostill