Uniek moment in Kopen zonder Kijken verbaast kijkers

KZK

‘Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt’

Een visgraatvloer, zwarte stalen deuren en zwarte kozijnen: het zijn dingen die we in iedere aflevering van Kopen zonder Kijken terugzien. Toch was er in de aflevering van gisteravond sprake van een verrassende wending. Iets waar presentator Martijn Krabbé ook van onder de indruk was. 

Budget

Het budget van de jonge stellen in Kopen zonder Kijken is iedere keer, volgens Bob Sikkes en makelaar Alex, nét te weinig om de hele verbouwing rond te krijgen. In veel afleveringen zien we zelfs dat de jonge stellen op onbekende wijze toch aan meer budget kunnen komen. Al was hier gisteravond geen sprake van. Klusser Bob hield geld over na de verbouwing en daar stonden niet alleen hij en presentator Martijn Krabbé van te kijken, ook de kijkers thuis hadden dit nog niet eerder gezien.

470.000 euro

Het budget van het stel bedroeg 470.000 euro en hiervoor wilde het koppel een woning in de omgeving van Rotterdam, Capelle aan den Ijssel of Krimpen aan den Ijssel kopen. Ook moest het huis drie slaapkamers en hebben en minimaal 130 vierkante meter groot zijn. Dat allemaal in een kindvriendelijke buurt met een tuin op het zuiden. Met een kleine concessie (de tuin op het zuiden) lukte het makelaar Alex een huis voor 430.000 euro op de kop te tikken. Vervolgens de taak aan Bob en stylist Roos om de boel een make-over te geven, er bleef immers nog geld over van het budget.

Vraagtekens

De woning was eigenlijk al in goede staat, maar Bob en Roos gaven de badkamer een make-over en plaatsten een kookeiland en scheidingswand in de woonkamer. Aan het einde van de rit bleef er zelfs geld over, en dat verbaasde presentator Martijn. “Heb dit nog nooit meegemaakt”, waren zijn woorden in het programma. Een unicum, waar kijkers op Twitter behoorlijk wat vraagtekens bij zetten. Zo somt een Twitteraar alle veranderingen aan het huis op en vraagt zichzelf af hoe dit mogelijk is voor 49.000 euro.

Lees ook: Experts voorspellen: dit weer kunnen we deze winter verwachten

Bron: Metronieuws | Beeld: Kopen zonder Kijken