Vader Max Verstappen onwel geworden na Grand Prix in Zandvoort

max verstappen

Jos Verstappen werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

De spanning was gisteren om te snijden bij de Grand Prix in Zandvoort. Voor een uitzinnig publiek wist Max Verstappen zijn aartsrivaal Lewis Hamilton te snel af te zijn en reed hij naar een populaire thuisoverwinning. Helaas voor Max en vader Jos kwam de feestelijke dag toch op een nare manier ten einde.

Pijnlijke steken

Vlak na het vieren van de overwinning kreeg de voormalig F1-coureur last van pijnlijke steken in zijn buik. Uit voorzorg werd hij meteen per helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Roermond, zo meldde sportief directeur Jan Lammers bij de Radio 538 ochtendshow. Na controle bleek Jos last te hebben van een darmontsteking. De vader van Max kon na behandeling met antibiotica relatief snel herstellen. Naar omstandigheden gaat het nu gelukkig weer goed.

Verdrietig einde

Lammers betreurt dat de dag zo moest eindigen voor de Verstappens. Jos is immers een groot element van het succes van de huidige kampioenschapsleider: “Dat vond ik heel sneu, want het is natuurlijk een prachtige dag, en dat hij hem niet zo mooi heeft mogen beleven. Want hij is toch de man die dit samen met Max ook teweeg heeft gebracht. Ik wens hem veel beterschap!” En daar sluiten wij ons bij aan!

Lees ook: Lowlands-baas verbijsterd door Grand Prix-beelden: ‘Kabinet meet met twee maten’

Bron: Autobahn | Beeld: Brunopress