Op vakantie in eigen land? Bereid je voor op een flinke bak regen

Het gaat dit weekend flink regenen

Kampeerders die het vakantiegeluk in eigen land zoeken, worden gewaarschuwd. Het gaat dit weekend met bakken uit de lucht vallen. Wisselvallig weer, flinke regenbuien, onweer en een warme temperatuur staan ons de aankomende dagen te wachten. 

Wisselvallig weer

De maand juli heeft ons tot nu toe voornamelijk wisselvallig weer gebracht. En om deze wispelturige zomermaand in stijl af te ronden, eindigen we met een weekend vol regen en onweer. Er trekken flinke buien over ons land en daarbij is er zelfs op zondagavond ook nog kans op onweer, zo voorspelt Weeronline. 

Vakantie in eigen land

Slecht nieuws voor de vakantiegangers in eigen land. Het wordt natter dan nat, wat ervoor zorgt dat campings te maken krijgen met flinke plassen. Toch is er nog een klein lichtpuntje voor kampeerders in eigen land: de regenbuien vallen voornamelijk in de nacht. Naast dat het weerbeeld veel bewolking laat zien, gaat de zon in het zuidoosten en oosten naar verwachting alsnog doorbreken. Daar komt nog bij: ondanks die vervelende regenbuien is de temperatuur erg aangenaam.

Het blijft regenen

Of we na het weekend klaar zijn met alle regenbuien? Ai, die vlieger gaat helaas niet op. Volgens Weeronline trekken er volgende week nog flink wat buien over ons land. De temperatuur zal gemiddeld rond de 20 tot 23 graden liggen. Vervelend voor de vakantiegangers in eigen land, een geluk voor de bedrijven die wel wat extra water kunnen gebruiken.

Lees ook: Kijkers uiten kritiek op uitspraken Dave Roelvink over coronavirus bij Op1

Bron: Metro | Beeld: Unsplash