Vakantie in Spanje deze zomer alleen met coronapaspoort

Spanje coronapaspoort

Vanaf juni zijn toeristen weer welkom onder de Spaanse zon

Tot 15 mei geldt nog het advies om niet naar het buitenland te reizen, maar voor de zomermaanden maken steeds meer mensen voorzichtig plannen. Staat een tripje naar Spanje op de planning? Dan moet je waarschijnlijk wel een ‘coronapaspoort’ kunnen laten zien.

Digitaal ‘paspoort’

Volgens buitenlandse media wil Spanje deze zomer alleen onder bepaalde voorwaarden toeristen toelaten. Met een digitaal certificaat moeten reizigers kunnen aantonen dat zij gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, het virus al hebben gehad en ervan zijn genezen of een negatieve testuitslag hebben.

Vanaf juni

In mei gaat het land aan de slag met een systeem waarin deze informatie verzameld kan worden. Als dit digitale ‘coronapaspoort’ goed werkt, mogen vanaf juni de eerste toeristen weer het land binnenkomen.

Meer zekerheid

Met het coronapaspoort wil Spanje ‘fundamentele zekerheid’ geven aan toeristen.  De Spaanse staatssecretaris van toerisme, Fernande Valdés, benadrukt echter wel dat het digitale certificaat ‘geen toverstok’ is dat alle problemen oplost. Het is ook mogelijk dat er nog coronamaatregelen gelden in de zomermaanden. Zo is de mondkapjesplicht in Spanje ‘strenger’ dan in Nederland: ook buiten in het openbaar moet iedereen boven de zes jaar oud een mondkapje dragen. Dit geldt niet op het strand.

Lees ook: Weekendje weg tijdens de meivakantie? Bereid je voor op drukte en hoge prijzen 

Bron: RTL Nieuws, The Local | Beeld: Pexels