Vakantiepark Peter Gillis moet sluiten: boze bewoners demonstreren

De bewoners van het vakantiepark geven het niet zomaar op

Wanhopige bewoners van vakantiepark Prinsenmeer demonstreerden donderdagochtend bij het gemeentehuis in Asten. Ze zijn boos en gefrustreerd, nu de gemeente besloten heeft dat het park van Peter Gillis per direct moet sluiten. Volgens de gemeente was er sprake van ‘een jarenlang patroon van het stelselmatig overtreden van de regels’. 

Demonstratie

De groep bewoners verzamelde zich bij het gemeentehuis, waar ze wethouder Leon van de Moosdijk minutenlang omsingelden in zijn auto. Uiteindelijk mochten er vijf bewoners naar binnen om in het gemeentehuis te gaan praten. Zij zijn inmiddels weer vertrokken.

Criminele activiteiten

Woensdag maakte de gemeente Asten bekend dat vakantiepark Prinsenmeer per direct moet sluiten. Volgens hen zou eigenaar Peter Gillis de vergunningen voor zijn park misbruikt hebben voor criminele doeleinden. Tijdens controles op het park werd ontdekt dat er sprake was van illegale permanente bewoning. De sluiting van Prinsenmeer is niet de eerste klap die Peter Gillis te verduren krijgt: eerder werd zijn horecavergunning voor zijn vakantiepark in het Limburgse Baarlo al ingetrokken, en bovendien besloot de rechter dat de horeca op twee andere vakantieparken de hele zomer dicht moesten blijven. Ai…

Geschrokken bewoners

In oktober heeft de gemeente de bewoners laten weten dat ze ergens anders moeten gaan wonen. De gemeente zelf kan hierbij niet helpen. Binnenkort hebben de bewoners mogelijk geen gas, water en licht meer. Ze lopen het risico om binnen twee dagen dakloos te zijn. Dit kwam volgens veel mensen als een shock. “We hebben het via de media moeten horen. Iedereen is nu aan het rondbellen, maar niemand wil ons meer informatie geven”, aldus een van de bewoners. Een andere bewoonster vertelt: “Ik woon hier omdat ik geen huis kan vinden. Hoe kan de gemeente verwachten dat ik binnen twee dagen onderdak vind?”

Lees ook: Smullen maar: zó bak je de lekkerste oliebollen

Bron: Omroep Brabant | Beeld: NL Beeld