Houd jij van vallende sterren? Dan kun jij deze week genieten

vallende sterren

Deze week is er een regen aan vallende sterren te zien

Kan jij wel een wens gebruiken? Of vind je het gewoon leuk om naar vallende sterren te krijgen? Dan moet jij deze week de wekker een paar keer vroeg zetten. Deze week passeert de meteorenzwerm Orioniden namelijk onze planeet. En dat levert flink wat mooie glinsteringen aan de hemel op. 

Orioniden

De vallende sterren zijn te danken aan de meteorenzwerm Orioniden. Deze is zo genoemd, omdat de meeste vallende sterren rondom het sterrenbeeld Orion te zien zijn. De Orioniden zijn stukjes ruimtesteen van de komeet Halley. Met zo’n 200.000 kilometer per uur zijn het zeer snelle meteoren.

Woensdagnacht

Heb je geluk? Dan zie je wel zo’n dertig vallende sterren per uur. De meeste meteoren worden verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag en in de nacht erna. In de nacht van maandag op dinsdag kun je gerust door blijven slapen. Dit is door de bewolking namelijk een slechte nacht om van de vallende sterren te genieten. Het meeste geluk heb je in de nacht van woensdag op donderdag, tussen een uur of 4.00 en 6.00. Dat meldt weerdienst Weeronline. Het is dan namelijk niet bewolkt en niet koud met een minimumtemperatuur van rond de 11 graden.

Kijkrichting

Als je de wekker rond vlak voor vier uur in de ochtend hebt gezet, kun je het best richting het zuidoosten kijken. De kijkrichting verschuift in de twee uur daarna langzaam naar het zuiden en nog iets rechter omhoog. Het is even zoeken, maar eenmaal gevonden heb je een prachtige sterrenhemel.

Lees ook: In de sterren geschreven: dit moet je weten over luchttekens

Bron: Metro | Beeld: Unsplash