Van sjoelbak tot koffiemachine: de vreemdste gevonden voorwerpen in de trein dit jaar

gevonden voorwerpen

Wat is het vreemdste dat jij ooit in de trein bent kwijtgeraakt?

Het is je vast wel eens overkomen. In alle haast stap je de trein uit en nét op het moment dat de deuren sluiten en de trein weer wegrijdt, dringt het besef binnen dat je iets vergeten bent. Helaas is het dan al te laat. De NS maakte deze week bekend hoeveel vergeten voorwerpen er dit jaar in de trein zijn aangetroffen én wat een aantal van de meest bijzondere gevonden voorwerpen waren.

Verloren knuffels

Deze week is allereerst door de NS uitgeroepen tot Week van de Verloren Knuffel. Het gebeurt namelijk bijzonder regelmatig dat er pluche beesten in het OV achterblijven. Deze week vraagt de NS via hun sociale mediakanalen aandacht voor deze gezelschapsspeeltjes in de hoop hen nog voor de kerst af te kunnen leveren bij hun ongetwijfeld verdrietige eigenaren. Zo moeten onder andere Eddie, Kibby, Beertje Paddington, Gigi en Gemma al enige tijd hun eigenaren missen nadat zij per ongeluk zijn achtergelaten in de trein.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS (@ns_online)

40.000 vergeten voorwerpen

Natuurlijk zijn knuffels niet de enige gevonden voorwerpen in de trein. De NS maakte namelijk bekend dat er dit jaar zo’n 62.000 gevonden voorwerpen in treinen of op stations zijn aangetroffen. “Daarmee ligt het aantal bijna gelijk met 2019, terwijl we inmiddels 15 procent minder reizigers vervoeren”, legt een woordvoerder uit. Het vaakst verloren we zaken die we eigenlijk altijd bij ons hebben: met stip op 1 sleutels. De rest van de top 5 bestond uit tassen en koffers, jassen, koptelefoons, earpods en portemonnees.

Opvallende vondst

Naast knuffels en dagelijks gebruiksvoorwerpen vielen een paar vondsten op. Zo liet de NS weten dat zij onder meer een roze sjoelbak, een complete tuinset, een luxe koffiemachine en een grote hondenbench aantroffen in de trein of op het station het afgelopen jaar. Ha!

Lees ook: Oei: dit is jouw slechte eigenschap volgens je sterrenbeeld

Bron: NS.nl, Instagram @ns_online | Beeld: Pixabay, FrankMagdelyns