Vanaf 30 juni kun je een gratis afspraak maken voor testen voor vakantie

testen-vakantie

Testen voor de vakantie wordt nu nog makkelijker

Goed nieuws voor de vakantiegangers, want minister van Nieuwehuizen heeft zojuist bekendgemaakt dat je vanaf 30 juni gratis kunt testen voor je vakantie. Daarbij komen er ook testlocaties door het hele land.

Zomervakantie

Vanaf 1 juli is het mogelijk dat Nederlanders zich gratis laten testen om op vakantie te gaan. Dit zal voor veel vakantiegangers gelden, want lang niet iedereen is al volledig gevaccineerd. Ook mensen onder de 18 jaar kunnen hier terecht. Het gratis laten testen is mogelijk in de maanden juli en augustus.

Soort test

Controleer altijd goed voordat je op vakantie gaat wat je nodig hebt. Voor sommige landen is een testuitslag voldoende als coronabewijs. Een coronabewijs is ook mogelijk als je al helemaal bent gevaccineerd of als je corona hebt gehad. Deze kun je sinds gisteren downloaden via de CoronaCheck-app. Er zijn twee soorten testen mogelijk, een PCR-test of een antigeen-test. Het hangt van je vakantiebestemming en vervoersmiddel af welke test je nodig hebt.

Testen voor je reis

Voor de test voor je vakantie is er ook een speciale website waar je naartoe kunt voor meer informatie. Dit is www.testenvoorjereis.nl. Ook komt de GGD met een speciaal telefoonnummer waarmee je een gratis testafspraak kunt maken. Via de website kom je bij een testlocatie die bij jou in de buurt is. Het is vanaf 30 juni mogelijk om een afspraak te maken.

Kwart miljoen testen

Hoe groot de capaciteit in totaal wordt, is volgens Van Nieuwehuizen nog niet bekend. Wel weet ze te vertellen dat er voldoende is om grote pieken aan te kunnen. Het zou zelfs mogelijk zijn om een kwart miljoen testen per dag af te nemen. Let op, want via de GGD kunnen er dagelijks 35.000 testen genomen worden. Om de testlocaties goed te laten verlopen, wordt er 250 miljoen euro voor uitgetrokken.

Lees ook: Minister Grapperhaus: horeca mag vanavond na 22:00 uur openblijven

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels