Vanaf vandaag inchecken met bankpas in de trein mogelijk

inchecken bankpas

Het wordt je steeds makkelijker gemaakt

Het reizen met het openbaar vervoer wordt steeds moderner. Kocht je vroeger nog een kaartje voor de trein, kun je vanaf vandaag zelfs inchecken met je bankpas. Ja, echt! Je OV-chipkaart wordt daardoor zelfs een beetje overbodig.

Nieuwe functie

Vanaf vandaag is het in het hele land mogelijk om in te checken op stations met je bankpas. Deze nieuwe functie zou het treinreizen wat toegankelijker moeten maken, en vooral bedoeld zijn voor mensen die niet zo vaak met de trein reizen.

Het inchecken werkt in principe hetzelfde als contactloos betalen met je bankkaart in de supermarkt. Je houdt je bankpas voor het poortje en check, lopen maar! De techniek werkt vanaf vandaag voor treinen van NS, Arriva en QBuzz. En hoe zit het met de prijzen? Het inchecken met de bankpas is gelijk aan het tarief van de tweede klas. Heb je een treinabonnement of reis je met korting, dan moet nog wel met de OV-kaart worden ingecheckt.

Tips

Verder is het goed om te weten dat je nog geen ov-fiets kunt lenen met de bankpas. Ook wordt aangeraden je pasje uit de portemonnee te halen bij het inchecken, want anders kan het zijn dat er meerdere pasjes uit je portemonnee worden gescand, en dan betaal je misschien wel dubbel. Er wordt verwacht dat deze nieuwe techniek later dit jaar ook in andere vormen van het OV zal worden ingezet, zoals in bussen trams en metro’s. Mocht je geen fan zijn van deze nieuwe techniek, kun je natuurlijk altijd nog een normaal kaartje kopen!

Lees ook: Hilarisch: man gaat viraal met airfryer in de trein

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock