Vanaf vandaag mogelijk om tweede prik te vervroegen

Vaccin

Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan zijn tweede vaccin eerder halen

Vanaf vandaag kan iedereen die 18 jaar of ouder is zijn afspraak voor een tweede prik van het coronavaccin met een week vervroegen. Dat meldt demissionair minister Hugo de Jonge op Twitter. 

Volwassenen

Iedereen die in de tweede helft van augustus een afspraak voor een tweede vaccin heeft staan, kan die dus een week naar voren halen. Vorige week kregen 12 tot 17 jarigen al de kans om hun tweede prik eerder in te plannen en nu geldt dat dus ook voor alle volwassenen. Tussen twee Pfizer-vaccinaties moeten minimaal 21 dagen zitten en tussen twee prikken van Moderna is dat minimaal 28 dagen.

Vervroegen

“Na de jongeren kunnen nu ook 18+’ers hun 2e prik vervroegen. Staat die gepland op of na 16 augustus? Dan nodigt de GGD je uit met een sms. Haal die prik naar voren als je de kans krijgt! Zo gaan we nog sneller naar een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad”, aldus minister Hugo de Jonge op Twitter.

Prijzen

Afgelopen weekend werd bekend dat de prijzen voor een vaccin van Moderna en Pfizer omhoog gaan voor de Europese Unie. Voor een dosis van het Pfizer-vaccin moet vier euro meer betaald worden. Voor Moderna geldt dat een dosis van dat vaccin met anderhalve euro stijgt. Een dosis van een vaccin van Pfizer kostte eerst 15,50, maar gaat nu 19,50 kosten. Het Moderna-vaccin gaat naar 21,50 en kostte eerder nog 19 euro.

Lees ook: Pfizer en Moderna verhogen prijs van coronavaccins

Bron: NOS | Beeld: Twitter, Pexels