Vanavond persconferentie: avondklok verlengd tot 30 maart

persconferentie avondklok

Ook tripjes naar het buitenland zitten er nog even niet in

Een avondwandeling in de frisse buitenlucht, dat zit er voorlopig nog even niet in. Volgens Haagse bronnen wordt de avondklok namelijk verlengd tot 30 maart. Ook op tripjes en vakanties naar het buitenland hoef je je nog niet te verheugen. Het negatieve reisadvies zal in ieder geval tot 15 april gelden. Dit zullen demissionair premier Rutte en minister De Jonge vanavond in een persconferentie aankondigen. 

Geen grote versoepelingen

Hoewel het demissionaire kabinet deze beslissing nog niet officieel heeft genomen, is dit volgens ingewijden slechts een formaliteit. Tot nog toe bleken zulke onthullingen op de dag van de persconferentie altijd werkelijkheid te worden. Het lijkt er dus op dat we vanavond geen grote versoepelingen kunnen verwachten. “Als ik de cijfers nu zie, ben ik niet heel optimistisch”, zei Rutte zaterdag. “Misschien gebeurt er nog iets, maar ik ben nu niet hoopvol.”

Zwemles

Wel is er een kleine versoepeling mogelijk, melden ingewijden. Volgens hen zal het demissionaire kabinet vanavond aankondigen dat kinderen vanaf halverwege maart weer zwemles kunnen krijgen in binnenbaden.

Perspectief

Daarnaast is er hoop voor de nabije toekomst. Het lijkt er namelijk op dat er voorbereidingen worden getroffen om over drie weken wat meer vrijheid terug te krijgen. Als de cijfers de goede kant op gaan, kunnen eindelijk de terrassen weer open. Ook kan er dan weer fysiek onderwijs worden gegeven op hbo’s en universiteiten en kunnen de winkels mogelijk weer open. Het lijkt erop dat volwassenen van 27 jaar en ouder dan ook weer in groepsverband buiten kunnen sporten.

Vaccinatiebewijs of sneltest

Verder ligt ook het vaccinatiebewijs of een negatieve sneltest nog steeds op tafel. Ben je gevaccineerd of ben je negatief getest op het coronavirus? Dan zou dat maar eens zo meer vrijheid kunnen betekenen. Het demissionaire kabinet benadrukt echter dat er geen sprake mag en kan zijn van vaccinatiedwang.

Lees ook: Corona in je kleding: dit is hoe lang het virus kan overleven

Bron: NOS | Beeld: Videostill