Veel mensen hebben hun koffer nog altijd niet terug na Schipholstoring

koffers

Er wordt nog altijd hard aan gewerkt

Afgelopen week was er een storing bij het bagagesysteem van Schiphol, waardoor veel mensen hun koffer kwijtraakten. Een deel van die koffers is nog altijd niet terug bij hun eigenaar, meldt KLM. Ze zijn nog altijd druk bezig om alle koffers bij de juiste personen te krijgen.

Zo snel mogelijk

Volgens een woordvoerster van KLM moet ‘een groot aantal koffers’ nog opgestuurd worden. Er worden geen exacte cijfers genoemd. “Er is een deel nagestuurd en we doen ons uiterste best om ook de overige koffers zo snel mogelijk bij de passagiers te krijgen.”

Alleen handbagage

Het probleem met het bagagesysteem van Schiphol ontstond woensdag. Op donderdag besloot KLM dat reizigers die een overstap hadden tussen twee Europese bestemmingen alleen handbagage konden inchecken. Gisteren konden alle KLM-passagiers wel weer bagage inchecken. KLM benadrukte daarbij dat het bagagesysteem niet in hun eigen beheer is.

Personeelstekort

Schiphol kampt al tijden met een groot personeelstekort, onder andere bij de beveiliging en de bagageafdeling. Het levert lange wachtrijen op, waardoor veel mensen hun vlucht missen. Ook worden er al weken veel vluchten geannuleerd.

Lees ook: Schiphol heeft moeite met het vinden van nieuw personeel

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress