Veel ophef over camping Formule 1: ‘Middelvinger naar de festivals’

Formule-1-camping

Volgens de burgermeester is het geen ‘festivalcamping’

Nu de Formule 1 voor de deur staat, zijn veel mensen niet te spreken over de camping naast het terrein. De camping is bedoeld voor de Formule 1-bezoekers in Zandvoort om naast het circuit te kunnen overnachten. Dit schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat omdat meerdaagse evenementen niet mogen doorgaan. 

Geen festivalcamping

De burgemeester van Zandvoort, David Moolenburgh, snapt de commotie niet en zegt dat de Formule 1-camping “niet de vergelijken is met de festivalcamping.” Toch heeft het wel veel weg van een camping. Zo is er ruimte voor 5000 kampeerders en is het pal naast het circuit. Net als bij een festival, waarbij je pal naast het festivalterrein slaapt. Volgens Moolenburgh is de camping al helemaal afgeschaald. Eerst zou er ook entertainment en horeca toegestaan zijn, maar nu is het alleen bedoeld om te slapen.

Voor vrijwilligers

Ook praat Moolenburgh niet over een ‘evenementencamping’, maar een camping “zoals we er zovelen hebben in Zandvoort.” Hij legt uit: “Bij een festival blijft het overgrote deel van het publiek ook slapen op de terreinen. Hier gaat het om een relatief kleine camping ten opzichte van het aantal bezoekers.” De camping zou namelijk vooral voor vrijwilligers bedoeld zijn en is de helft van de plekken ook bedoeld voor mensen die bij de Formule 1 werken.

Niet chique

Omdat er tot 19 september 2021 geen meerdaagse evenementen mogen plaatsvinden, kunnen veel mensen niet begrijpen waarom de Formule 1 wel mag plaatsvinden. Op sociale media uiten veel mensen daarom hun mening. Zo schrijft Tim Hofman: “Als Lowlands een kartbaan naast de Alpha had aangelegd, had het nu gewoon door kunnen gaan.” Ook vinden veel mensen het niet chique dat Formule 1 wel een camping mag. Zo schrijft iemand op Twitter: “Nog een dikkere middelvinger naar de festivals.”

Lees ook: Hugo de Jonge vertelt waarom hij zijn tattoo liet zetten

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pro Shots / Action Images