Veel ophef over opmerking Hugo de Jonge tijdens woonprotest

ophef

Ook bij model Kim Feenstra schoot de opmerking in het verkeerde keelgat

De opvallende uitspraak van Hugo de Jonge tijdens het in ontvangst nemen van een petitie tijdens een woonprotest heeft veel ophef veroorzaakt. De minister vroeg een jonge vrouw die niet in staat is om zelfstandig een huis te kopen, of ze al aan een rijke vriend had gedacht. Inmiddels spreken veel Nederlanders zich erover uit, zo ook model Kim Feenstra.

Uitspraak

Tijdens het woonprotest legt de 25-jarige Frederieke haar situatie uit. Ze heeft geen studieschuld, aardig wat geld gespaard en haar ouders kunnen ook nog eens garant staan. Toch kan zij als starter geen huis kopen. De minister van Wonen had daar echter een ‘goede’ oplossing voor. “Een rijke vriend, heb je daar al aan gedacht?”, horen we hem vragen. Iemand anders reageert daar meteen op dat zo’n opmerking echt niet meer kan in deze tijd. De videobeelden zijn natuurlijk ook uitgelekt op het internet, waardoor er veel backlash is ontstaan.

Motiverend

Ook model Kim Feenstra is allesbehalve te spreken over de opmerking van Hugo de Jonge. “Heel erg motiverend. Jonge zelfstandige vrouwen die graag zelfstandig zouden willen zijn en daar heel hard hun best voor doen en vervolgens door de beste pestende woningmarkt geen huis kunnen kopen, worden ze geacht op zoek te gaan naar een rijke vriend”, zo deelt ze op haar Instagram stories. Ze vervolgt haar story met: “Aldus Hugo de Jonge. Wie had dat gedacht? Hij bedoelde het vast als grap. Wel, shut the f*ck up.”

Kim Feenstra ophef Hugo de Jonge

Lees ook: Humberto Tan over racisme bij NOS Sport: ‘Ik heb daar toen meteen iets van gezegd’

Bron: Flair, RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld, Instagram (@k2im)