Veiligheidswaarschuwing: Primark roept dit kinderproduct terug

De stiften zouden een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van artikelen gaat weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van deze kinderstiften van Primark.

Allergische reactie

De Ierse kledingwinkel plaatst een belangrijke veiligheidswaarschuwing op hun website voor de zogeheten Scented Stampers. Deze gekleurde stiften zouden namelijk voor een allergische reactie kunnen zorgen, omdat er een te hoge hoeveelheid benzylalcohol inzit.

Controles

“Wij hebben tijdens onze doorlopende zorgvuldigheidcontroles geconstateerd dat bovenstaand product ‘Scented Stamper Pens (8 pack)’ niet voldoet aan de geldende wet- en regelgeving voor speelgoedveiligheid”, zo schrijft Primark. “In de producten is een hoger dan toegestane hoeveelheid benzylalcohol aangetroffen wat mogelijk kan leiden tot een allergische reactie.”

Retourneren

De winkel verzoekt hun klanten om het product niet meer te gebruiken. Ook geeft de winkel hun klanten de mogelijkheid om het product te retourneren en zo het volledige aankoopbedrag terug te krijgen. De stiften waren vanaf januari 2019 te koop bij Primark in Nederland.

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: IKEA roept verscheidene serviessets terug

Bron: Primark | Beeld: Twitter, Unsplash