Veiligheidswaarschuwing: Zeeman roept deze kinderproducten terug

zeeman

De producten zouden niet door de veiligheidstest gekomen zijn

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van artikelen gaat er soms weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van deze kinderproducten van Zeeman.

Gevaarlijk

De populaire winkelketen roept twee producten terug, omdat deze gevaarlijk zouden kunnen zijn voor kinderen. Het gaat ten eerste om een jongens joggingbroek, die niet uit de maandelijkse veiligheidstest van de winkel is gekomen. “Bij controle is gebleken dat de koordjes van onderstaande broek in sommige gevallen te lang zijn waardoor er risico tot beknelling kan ontstaan. Dit artikel voldoet daarom niet aan de veiligheidseisen die Zeeman aan haar artikelen stelt”, zo schrijft de winkel op hun website.

Terug brengen

De joggingbroek werd verkocht in de periode van februari 2021 tot en met begin juli. “Omdat de veiligheid van onze klanten op de eerste plaats komt, willen we u vragen de koordjes van de broek af te knippen of het artikel terug te brengen naar één van onze filialen. U krijgt direct uw geld terug”, aldus Zeeman. De winkel biedt daarnaast haar excuses voor het ongemak aan.

Verstikkingsgevaar

Daarnaast geeft de winkel ook een veiligheidswaarschuwing af voor een baby speelgoed telefoon. “Er is gebleken dat er bij een baby speelgoed telefoon, met artikelnummer 71003, kleine onderdelen los kunnen raken, waardoor mogelijk verstikkingsgevaar ontstaat. Het artikel is verkocht in de periode van februari 2021 tot en met de derde week van juni 2021”, aldus Zeeman. De NVWA deelt de oproep van de Zeeman op Twitter en verzoekt iedereen om de producten terug te brengen.

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: Primark roept dit kinderproduct terug

Bron: NVWA | Beeld:  Twitter, iStock