Veld ontruimd tijdens Groots van Guus Meeuwis

Guus Meeuwis

De organisatie nam het zekere voor het onzekere

Bezoekers van het Groots met een zachte G concert moesten zondagavond kort het veld verlaten. Wegens mogelijk noodweer besloot de organisatie het concert stil te leggen en werden de veldbezoekers naar de uitvakken en bovenste vakken op de tribune geleid. 

Ontruiming

Het Groots met een zachte G concert vond plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. Volgens een woordvoerster van Guus Meeuwis kreeg de organisatie een ‘serieus signaal’ van de weerdiensten dat er onweer recht op het stadion afkwam.  Hierop werd besloten om bezoekers die een kaartje hadden om de show vanaf het veld bij te wonen, naar de uitvakken en bovenste vakken op de Oost-tribune te verplaatsen. De afgesloten delen van de tribune werden beschikbaar gesteld voor veldbezoekers.

Het zekere voor het onzekere

De ontruiming gebeurde rond 18:30, bevestigt de woordvoerster. “We hebben het zekere voor het onzekere genomen om te zorgen dat iedereen op een veilige plek kwam. Later bleek dat de grote onweersbui toch een andere kant is opgewaaid.” Rond 19:15 stond het veld alweer bijna vol.

“Goed gastheerschap betekent dat we op sommige momenten het zeker voor het onzekere moeten nemen”, liet de organisatie van Groots nog weten. “De onverwachte weeromslag gaf ons alle reden het veld te ontruimen. Maar gelukkig: de naderende bui is overgewaaid!” De sfeer bleef rustig en het feestje kon later weer voortgezet worden.

Nederlands elftal

Vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen was Groots met een zachte G al halverwege de middag begonnen. Veel bezoekers droegen oranje kleding, en de wedstrijd is samen vanuit het stadion bekeken. Gelukkig had deze wedstrijd ook een goede afloop!

Lees ook: Fan van Boer zoekt Vrouw? Dan vind je dít nieuwe programma ongetwijfeld ook leuk

Bron: Shownieuws, De Stentor | Beeld: NL Beeld