Verbouwing Binnenhof kost 243 miljoen euro meer dan gedacht

Binnenhof

In eerste instantie zouden de kosten voor de verbouwing 475 miljoen bedragen

Het Binnenhof in Den Haag verbouwen is geen eenvoudige klus. Of een goedkope. Zo blijkt dat het project ongeveer de helft duurder gaat uitvallen dan gedacht.

Grotere kostenpost

Door veiligheidsmaatregelen gaat de verbouwing van het Binnenhof in Den Haag een stuk duurder uitvallen dan in eerste instantie werd gedacht. Dit laat demissionair staatssecretaris Raymond Knops weten.

In een voortgangsrapportage licht Knops de Tweede Kamer in over niet eerder voorziene kosten. Uit een dreigingsanalyse van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid blijkt dat er 127 miljoen euro extra nodig is voor beveiliging. Daarnaast vragen duurzaamheidspannen om nog een extra 14 miljoen euro.

Totaal kosten

De verbouwing van het Binnenhof zal daarna 607 miljoen euro kosten. Tel daar nog eens de kosten voor tijdelijke huisvesting bij op en daarmee gaat het project 718,9 miljoen euro kosten. Volgens Knops zullen de kosten hierbij blijven.

Door achterstallig onderhoud is een verbouwing van het Binnenhof hoognodig. In 2015 ging de Kamer groen licht voor een ‘sobere en doelmatige’ verbouwing.

Lees ook: Horeca sluit om 00.00 uur en geen evenementen tot 14 augustus: dit zijn de nieuwe maatregelen

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pro Shots