Verdrietig nieuws: cabaretier Paul van Vliet is overleden

Paul van Vliet

Hij is op 87-jarige leeftijd overleden

Op 87-jarige leeftijd is cabaretier Paul van Vliet na een kort ziekbed op dinsdagavond overleden, zo meldt zijn familie aan het ANP. Paul was in de jaren ’70 en ’80 een van de meest prominente cabaretiers van Nederland.

Missen

“We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend”, meldt zijn familie aan het ANP. “Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen.”

Carrière

Na zijn tijd bij het Leidsch Studenten Cabaret, waar hij talloze voorstellingen in binnen- en buitenland maakte, richtte Paul in 1964 zijn eerste professionele ensemble op, genaamd Cabaret PePijn. Dit deed hij samen met Liselore Gerritsen, Ferd Hugas, Judith Bos en pianist Rob van Kreeveld. Hoewel de leden in 1971 elk hun eigen weg gingen, bleef Theater PePijn onder het beheer van Paul bestaan als een kweekvijver voor jong cabarettalent. Verschillende cabaretiers, waaronder Youp van ’t Hek, Herman Finkers, Jochem Myjer, Theo Maassen en Harrie Jekkers, speelden in hun beginjaren bij het theater.

Nagedachtenis

De NPO meldt dat AVROTROS vanavond een herhaling zal uitzenden van een aflevering van het programma Volle Zalen, waarin cabaretier Paul in 2018 centraal stond. Dit wordt gedaan ter nagedachtenis aan zijn overlijden. In de aflevering blikt Paul terug op zijn loopbaan.

Lees ook: ‘Rode kruis waarschuwt voor ijskoude Koningsdag: ‘laat kinderen niet op grond zitten’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld / BrunoPress