Verkoop reanimatiecursussen vier keer zo hoog na hartstilstand Eriksen

reanimatiecursussen

De schokkende gebeurtenis heeft veel mensen wakker geschud

Het was een heftige gebeurtenis aan het begin van het EK: Christian Eriksen kreeg zaterdagavond een hartstilstand tijdens de wedstrijd tegen Finland. De Deense voetballer zakte op het veld in elkaar en moest gereanimeerd worden. De gebeurtenis heeft mensen dusdanig laten schrikken, dat ze zich massaal aanmelden voor een reanimatiecursus. 

Reanimatiecursus

In de 24 uur nadat Eriksen een hartstilstand kreeg, heeft het Rode Kruis maar liefst 150 extra reanimatiecursussen verkocht. Dat zijn er bijna vier keer zoveel als op een normale zaterdag. “Als we kijken naar de interesse voor deze cursussen zien we een vertienvoudiging van het aantal bezoekers”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. Niet iedereen zet meteen de stap om een cursus te volgen, maar de interesse is zeker te zien. Duizenden mensen zochten naar informatie over reanimeren op de website en uitlegvideo’s op YouTube werden massaal bekeken.

Enorme toename

Ook de Hartstichting merkt een enorme toename sinds de gebeurtenissen rondom de Deense voetballer. Op hun website werd drie keer zoveel gezocht naar informatie over een hartstilstand. Een speciale website met een oproepsysteem voor burgerhulpverleners, hartslag.nu, ontving 300 nieuwe aanmeldingen van mensen die zich beschikbaar stellen. Ter vergelijking: op een normale dag komen er zo’n 40 nieuwe aanmeldingen binnen.

Informatie

Wil jij meer weten over reanimeren? Hier lees je alles over het reanimeren met en zonder AED. Hier kun je je aanmelden als je een volledige reanimatiecursus wilt volgen.

Lees ook: Vandaag barst het EK-voetbal los: speeldata Oranje en meer

Bron: NOS, Rode Kruis | Beeld: iStock