Waarschijnlijk verlenging avondklok na 2 maart, versoepelingen op tafel

verlenging avondklok

Dit is wat we morgenavond tijdens de persconferentie verwachten

Verschillende bronnen hebben na het overleg van afgelopen weekend aan het AD en het ANP laten weten hoe de coronamaatregelen er de komende tijd uit gaan zien. Versoepelingen zijn er ook, maar: ga maar uit van een verlenging van de avondklok.

Verlenging avondklok

Zoals het er nu naar uitziet, blijft de avondklok nog even gelden. Volgens bronnen wil het kabinet met het doorzetten van de avondklok op andere plekken versoepelingen toestaan. Waarschijnlijk kondigen Mark Rutte en Hugo de Jonge morgenavond de verlenging aan tijdens een persconferentie. De avondklok zou al tot en met 2 maart gelden, maar wordt waarschijnlijk met drie weken verlengd.

Versoepelingen voor scholen

Tegenover die verlenging van de avondklok staan dus wel enkele andere regels die gaan versoepelen. Zo mogen kinderen in het voortgezet onderwijs binnenkort weer naar school. Hoe dit precies werkt, is nog niet duidelijk. Mogelijk komt er een systeem met enkele klassen per dag. Daarmee kunnen kinderen ‘gemiddeld anderhalve dag per week’ les krijgen. Over heropening van het MBO wordt nog nagedacht. Universiteiten en Hogescholen blijven voorlopig wel dicht.

Andere versoepelingen

Een andere versoepeling is het heropenen van de kappers. Door het hele land voerden zij vorige week al actie met de hashtag #lichtvoordathetuitgaat. Nu lijkt het erop dat zij inderdaad vanaf 2 maart weer hun deuren mogen openen. Hier zitten dan wel strenge voorwaarden en regels aan. De precieze manier waarop wordt dinsdagochtend nog besproken. Dinsdagavond is er vervolgens weer een persconferentie.

Lees ook: Buiten zijn tijdens de avondklok? Hier download je een eigen verklaring

Bron: NOS | Beeld: Pexels