Vermeende slachtoffer van Lange Frans ‘herkende hem niet als BN’er’

Lange Frans

Volgens de rapper is een stuk van het verhaal ‘onzin’

Rapper Lange Frans zal zich binnenkort hoogstwaarschijnlijk moeten verantwoorden tegenover een rechter. De rapper heeft afgelopen oktober namelijk een opstootje gehad op Schiphol, waar hij iemand een duw zou hebben gegeven.

Verkeersregelaar

Het vermeende slachtoffer is een verkeersregelaar die Frans zou hebben gewezen op het feit dat hij op de busbaan reed. Lange Frans, die op Schiphol was om iemand op te pikken, zegt dat de verkeersregelaar vervolgens de passagiersdeur van zijn bolide blokkeerde. Dat pikte de rapper niet. Hij stapte uit en gaf de verkeersregelaar naar eigen zeggen ‘een zetje”. De rapper is daarna staande gehouden door de marechaussee. Een eventuele aangifte vindt hij overdreven, maar ziet hij met vertrouwen tegemoet, zo liet hij eerder weten aan Shownieuws.

Ziekenhuis

Na Frans heeft nu ook de verkeersregelaar van zich laten horen. Het vermeende slachtoffer heeft echter een iets andere lezing van het incident. Volgens hem heeft hij inderdaad een duw gehad van Lange Frans, maar zou hij daarbij letsel zijn opgelopen toen hij op de grond viel. De pijn in zijn nek zou zelfs zo erg zijn geweest dat hij naar het ziekenhuis is gegaan voor behandeling, valt te lezen op Shownieuws.

Aangifte

Terwijl Frans suggereerde dat de verkeersregelaar aangifte zou doen om de naam van de rapper te schaden – Lange Frans zegt dat hij door velen gehaat wordt vanwege zijn maatschappijkritische opvattingen – zegt het vermeende slachtoffer dat hij Frans helemaal niet heeft herkend als BN’er. Hij stelt dat hij slechts een ‘halt heeft willen toeroepen aan zinloos geweld’.

Na het verhaal van de verkeersregelaar heeft ook Frans weer van zich laten horen. Zijn reactie: “De man heeft zeker niet in het ziekenhuis gelegen. Dat stuk van het verhaal is dan ook onzin”, aldus de rapper.

Lees ook: Glennis Grace krijgt taakstraf van 200 uur voor vechtpartij in Jumbo

Bron: Panorama | Beeld: Brunopress