Vermiste Rebecca Groenendijk na acht jaar terecht

Rebecca-Groenendijk

De vrouw wilde niet gevonden worden

In februari 2014 verliet Rebecca Groenendijk haar huis in ‘enigszins verwarde toestand’. Wat volgde waren een hoop zoektochten, een oproep in het tv-programma Vermist en zelfs een stichting om alle zoektochten te financieren. De zoekpogingen waren echter tevergeefs, tot nu. Rebecca heeft namelijk iets van zich laten horen. 

‘Vreselijk dubbel’

Na jaren van stilte heeft Rebecca eindelijk een teken gegeven. “Er is met haar gesproken. Dat is het bewijs dat het klopt”, zegt moeder Anneke van Andel tegen het AD. De vrouw – die ook de Facebookgroep ‘Rebecca Groenendijk Vermist’ is begonnen om haar dochter te zoeken – kan het nog amper geloven. Rebecca heeft laten weten dat het goed met haar gaat, dat ze een man heeft én niet gevonden wil worden. “Het voelt wel vreselijk dubbel, dat we weten dat ze leeft maar dat ze geen contact met ons wil”, zegt Van Andel.

Stoppen met zoeken

De Facebookpagina is na acht jaar vermissing nog steeds heel actief. Van Andel deelt iedere week berichten over de zoektocht. Omdat Rebecca terecht is, doet Van Andel een verzoek om niet meer naar haar dochter uit te kijken. In het bericht staat: “Ze wil graag haar eigen leventje leiden met haar paarden en man. Dus mensen zouden jullie aub willen stoppen met zoeken. Het allerbelangrijkste weten we, ze is gelukkig en heeft het goed”.

Deur blijft open

Ook richt Van Andel zich tot haar dochter, in de hoop dat ze het leest. Zo schrijft ze: “En Becky, mocht je ooit toch ergens mee zitten zou je altijd kunnen komen, de deur blijft open staan. Ik zal nu jouw wil respecteren, laat je verder met rust. Maar weet dat hier altijd de deur openblijft voor jou als je behoefte krijgt. Ik zal altijd proberen te helpen als ik het kan als het nodig mocht zijn.”

Steunbetuigingen

Onder haar bericht kan ze rekenen op een hoop steunbetuigingen. Meer dan Van Andel aan kan. “Beste mensen, dit hou ik niet vol om iedereen te antwoorden. Hoe goed het ook bedoeld is.” Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

Lees ook: Vader Ruinerwold-gezin eist schadevergoeding van justitie

Bron: AD | Beeld: Pexels