Veronica Inside trekt recordaantal door bezoek Mark Rutte

Mark Rutte

Het ging er hard aan toe in de studio

Kijkers van Veronica Inside konden afgelopen maandagavond smullen van de meest recente aflevering. Onze enige echte minister-president Mark Rutte was er namelijk te gast. Letterlijk álles werd op de tafel gegooid. Van Rutte zijn liefdesleven, tot politieke uitingen, de kijker kreeg van alles wat te zien. 

Niet mild

Hoewel de minister-president van ons land afgelopen maandagavond aanschoof bij de heren van VI, werd het drietal er niet milder om. Zo kaartte Johan Derksen meerdere keren aan dat het hoog tijd was voor Rutte om op te stappen en het stokje door te geven aan iemand anders. Ook haalde hij de situatie in Groningen erbij. Volgens Johan zou ‘alleen een dictator in een bananenrepubliek nog blijven zitten’.

Over Groningen gesproken, de premier zou van tevoren een aantal eisen hebben gesteld. Zo zouden er geen Groningers, boeren en toeslagenouders in het publiek mogen zitten. Dit ontkende Rutte echter in de aflevering zelf.

Job Knoester

En hoewel Rutte zich goed verdedigde tegen het drietal, was het Job Knoester die de show stal volgens de kijkers. De advocaat had een aantal harde woorden klaarstaan en noemde de premier zelfs ‘een psychopaat’. Daarnaast wees hij Rutte op alle momenten dat hij ‘geen actieve herinnering had’. Op een van die voorbeelden beet Rutte van zich af. Zo zei hij dat hij nooit heeft gezegd dat Omtzigt naar een ‘functie elders’ moest. “Maar het gaat om het grotere geheel”, vindt Knoester. En nog voordat hij zijn verhaal kon afmaken, viel de premier hem in de rede. “Sorry, nee, Rob. Het klopt niet.”

Kijkcijfers

De uitzending met Rutte heeft maar liefst 1.496.000 kijkers getrokken, een recordaantal. Nog nooit heeft het programma zoveel kijkers op één avond gehad. Het record stond op een uitzending in april 2022, toen Derksen geen excuses maakte voor het beruchte ‘kaarsincident’. Boven VI stond maandagavond met stipt op nummer 1 het NOS Journaal (1.760.000 kijkers), gevolgd door Van Onschatbare Waarde (1.532.000 kijkers).

Lees ook: Steeds meer mensen spreken zich uit over grensoverschrijdend gedrag bij NOS

Bron: NU.nl, Veronica Superguide, Metro Nieuws | Beeld: NL Beeld