Versoepelingen na 19 januari? Premier Rutte is niet erg hoopvol

versoepelingen feestdagen

Op 12 januari brengt het kabinet naar buiten of de lockdown wordt verlengd of versoepeld

Het aantal besmette personen met corona laat momenteel nog niet de daling zien waar iedereen op hoopte. Om die reden zou het maar zo kunnen dat de lockdown ook na 19 januari wordt voortgezet. Premier Mark Rutte is in ieder geval niet erg hoopvol over een versoepeling.

Hoge cijfers

Momenteel wil minister-president Mark Rutte nog niet vooruitlopen op eventuele versoepelingen na 19 januari. Toch is de premier ‘niet erg hoopvol over wat kan na 19 januari’, zo stelde hij dinsdag in een Tweede Kamerdebat. “Op dit moment blijven de cijfers natuurlijk hoog.”

Advies

Het team van deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zal vrijdag kijken naar de maatregelen en brengt begin volgende week een advies uit: de lockdown wel of niet verlengen?

Tijdens Mark Rutte’s tv-toespraak op 14 december 2020 kondigde de minister een harde lockdown van vijf weken aan. Op 12 januari 2021 zou het kabinet bespreken of de lockdown van kracht blijft, of dat er versoepelingen mogelijk zijn. Momenteel wil de premier nog geen verdere uitspraken doen over wat er na 19 januari gaat gebeuren. “We moeten echt het OMT-advies afwachten.”

Lees ook: Zo zag Mark Rutte er vroeger uit

Bron: Linda | Beeld: Videostill