Gunstige cijfers: versoepelingen woensdag gaan waarschijnlijk door

Vanaf aanstaande woensdag worden veel regels verruimd en aangepast

Al langere tijd ligt het plan klaar om aanstaande woensdag 19 mei een aantal coronamaatregels te versoepelen. Nu de ziekenhuiscijfers af blijven nemen, lijkt het erop dat deze stap inderdaad door kan gaan.

Gunstige cijfers

Het aantal coronapatiënten op de ic daalt al elf dagen achtereen. Ook met de andere cijfers lijkt het voorzichtig de goede kant op te gaan. Naar alle waarschijnlijkheid zal het kabinet de versoepelingen die voor deze week gepland stonden dan ook door laten gaan. Wat verandert er?

Versoepelingen ‘tweede fase’

De versoepelingen van deze tweede openingsstap betreffen onder andere de terrassen. Die zullen langer open zijn, namelijk van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds 20.00 uur. Ook activiteiten in de buitenlucht, zoals het bezoeken van een dierentuin of pretpark, zal weer mogelijk zijn. Fanatieke sporters kunnen ook hun hart ophalen: buiten sporten in teamverband is namelijk weer toegestaan vanaf woensdag en de sportscholen mogen weer open.

Juni

Over twee weken, op 1 juni, wordt er gekeken naar mogelijke andere versoepelingen. Als de cijfers het toelaten, kan op 9 juni de derde fase van het openingsplan doorgevoerd worden. Dat zou betekenen dat restaurants ook gasten binnen mogen laten eten, musea weer opengaan en je thuis vier bezoekers mag ontvangen.

Lees ook: Advies: geen maatregelen bij ontmoeting twee gevaccineerden

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill