Verwachting persconferentie: geen versoepelingen van de coronaregels

Afgelopen weekend sprak het kabinet onder andere over de avondklok en het openen van de terrassen

Dinsdag staat er weer een persconferentie op de planning, maar het lijkt erop dat er weinig wijzigingen zullen zijn in de coronamaatregelen.

Versoepelingen op tafel

Afgelopen weekend kwamen de ministers en OMT-leden weer samen in het Catshuis om de huidige coronaregels te bespreken. Versoepelingen die ter sprake kwamen waren het afschaffen van de avondklok, het openen van de terrassen rond de Paasdagen, meer versoepelingen voor winkels en het deels openen van het hoger onderwijs. Doordat de cijfers nog te hoog liggen, lijkt het er echter op dat geen van deze versoepelingen door zullen gaan.

Persconferentie

Nu de besmettingscijfers weer boven de zevenduizend personen per dag liggen, vinden veel OMT-leden het te vroeg om over versoepelingen te spreken. Mochten er toch versoepelingen of aanscherpingen komen, dan worden die dinsdag in een persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge bekend gemaakt.

Mei of juni

De schatting van ingewijden is nu dat er halverwege mei of begin juni weer meer mogelijk is. “Een maand of twee, dan zitten we echt in een andere situatie”, gaf OMT-lid Marion Koopmans aan in een interview met de NOS. “Er komen extra vaccins aan als alles goed gaat. En de GGD’s bereiden zich voor om heel massaal te gaan vaccineren. Dat effect ga je meer en meer merken.”

Lees ook: Bewezen: coronavirus slaat harder toe tijdens pollenseizoen

Bron: NU.nl, NOS | Beeld: videostill