Deze vijf sterrenbeelden kunnen de beste sinterklaasgedichten schrijven

sinterklaasgedichten

Rijmen? Dat is geen probleem voor deze sterrenbeelden

Je kunt het of je kunt het niet: sinterklaasgedichten schrijven. De een schudt de rijmwoorden stuk voor stuk uit zijn mouw, terwijl de ander elk woord opzoekt in Mick’s Rijmwoordenboek. Of je goed bent in sinterklaasgedichten schrijven, zou maar zo eens door de sterren bepaald kunnen zijn. Deze vijf sterrenbeelden zijn namelijk de beste dichters.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn artistiek en intuïtief. Zij zijn vaak dagdromers en hebben een grote fantasie. Is jouw sterrenbeeld Vissen? Dan weet jij die fantasie als geen ander op papier over te brengen. Jouw sinterklaasgedichten zijn uniek en leveren altijd een lach óf een traan op bij de ontvanger.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn over het algemeen veel emotioneler aangelegd dan anderen. Zij proberen hun emoties niet te verbergen, maar kunnen hun gevoelens goed verwoorden. Dat is een van de redenen dat ze goed zijn in het schrijven van gedichten. Het liefst uiten zij al hun gevoelens in een diep gedicht, maar een vrolijk sinterklaasgedicht is ook geen probleem.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Net als Vissen en Kreeft, is Schorpioen een kei in dichten. Toch gaat een Schorpioen net iets anders te werk. Waar Vissen en Kreeft hun gevoelens van dat moment op papier zetten, kijkt een Schorpioen naar het verleden voor inspiratie. Aangezien sinterklaasgedichten vaak over het afgelopen jaar gaan, is dit geen verkeerde skill om te hebben. Daarnaast staan Schorpioenen bekend om hun oog voor detail. Een Schorpioen is niet bang om diep te graven en dat levert keer op keer weer een bijzonder gedicht op.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Een Weegschaal ziet schoonheid in de kleinste dingen. Is jouw sterrenbeeld Weegschaal? Dan weet je deze roze bril ook op papier over te brengen. Jouw gedichten zijn vaak erg optimistisch en motiverend, aangezien je ze altijd heel positief insteekt.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Met Tweelingen kun je niet alleen een heel goed gesprek voeren, ook weten ze hun gevoelens als geen ander op papier te zetten. Tweelingen hebben de skills en de woordenschat om zichzelf op de meest poëtische wijze te uiten. Een kort sinterklaasgedichtje? Dat zit er bij Tweelingen niet in. Geloof ons: dat wordt een sterk, emotioneel verhaal.

Lees ook: Sinterklaas in coronatijd: hoe leg je de aanpassingen uit aan je kind?

Bron: PinkVilla, Your Tango | Beeld: iStock