Verzekeraar komt met vijf uur durende podcast tegen inbrekers

podcast

Zo kun je met een gerust hart de deur uit tijdens de feestdagen

Schuif jij tijdens de kerstdagen bij familie of vrienden aan tafel voor de gourmet? Hartstikke gezellig natuurlijk, maar bij veel mensen leeft de angst voor inbrekers als ze niet thuis zijn. Verzekeraar Aegon heeft daarom iets bedacht. Zij komen met een vijf uur durende podcast, zodat het lijkt alsof er gewoon mensen thuis zijn. 

Stille Nachtwachter

Met de podcast Stille Nachtwachter klinkt het alsof er een gezellig kerstdiner gaande is bij jou thuis, terwijl je in werkelijkheid bij iemand anders aan tafel zit. Aegon wil op deze manier inbraken tijdens de feestdagen voorkomen. Wat is er precies te horen in de podcast, vraag je je misschien af. Een gesprek tussen vier fictieve vrienden, dat maar liefst vijf uur duurt. Het idee is gebaseerd op en scene uit de kerstklassieker Home Alone waarin Kevin de tv aanzet om inbrekers af te schrikken.

Net echt

Tijdens het gesprek komt er van alles aan bod, waardoor het net echt lijkt. Er worden nieuwtjes gedeeld, vakanties en goede voornemens voor het nieuwe jaar besproken en tijdens een potje Monopoly kan er iemand niet tegen zijn verlies. Dus ga jij de deur uit met kerst? Doe de gordijnen dicht, laat het licht branden en zet deze podcast op de speakers. Zo kun je met een veilig gevoel weg van huis!

Bang voor inbraak

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders is bang dat er met kerst wordt ingebroken, zo blijkt uit onderzoek van Aegon. En die angst is terecht, want gemiddeld wordt er tijdens de feestdagen meer dan 300 keer ingebroken. Maarten de Rooij van Aegon stelt dat tijdens de feestdagen de ‘ideale cocktail voor inbrekers’ ontstaat, waardoor deze dagen populair zijn bij criminelen. Een leeg, stil en donker huis is een teken dat de bewoners waarschijnlijk op visite zijn. Enne, vergeet tot slot niet om de podcast op repeat te zetten als je langer dan vijf uur van huis bent!

Lees ook: Zó vaak kun je kerstliedjes luisteren voordat je je eraan gaat ergeren

Bron: AD | Beeld: Pexels