Vanaf 1 september zijn voetbalfans weer toegestaan in voetbalstadions

Publiek mag in september weer bij het betaald voetbal

De coronamaatregelen vielen bij iedereen rauw op het dak, waaronder ook bij voetballiefhebbers. Maanden konden zij hun favoriete club niet toejuichen vanaf de tribune van voetbalstadions. Deze groep mensen moet nog even wachten, maar er is licht aan het einde van de tunnel: vanaf 1 september zijn voetbalfans onder voorwaarden weer welkom in voetbalstadions.

Voorwaarden

In september is het weer mogelijk om fans toe te laten in voetbalstadions. Al zal het bezoekje aan het voetbalstadion er wel anders uitzien dan voorheen. Schreeuwen en zingen zijn uit den boze vanwege het risico op de verspreiding van het coronavirus, zo adviseert het Outbreak Management Team (OMT) volgens de Telegraaf. Ook blijft het belangrijk dat gasten anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Keuze van het kabinet

Het OMT kan wel zeggen dat gasten weer naar voetbalstadions kunnen, maar zij hebben hier slechts een adviserende rol in. Vandaag beslist het kabinet of zij daadwerkelijk het advies van het OMT overneemt.

Competitie

Op 11 september begint de nieuwe competitie en neemt het Nederlands elftal het nog op tegen Italië en Polen voor de Nations League. Neemt het kabinet het advies van het OMT over? Dan betekent het dat de stadions voor ongeveer een derde met publiek gevuld kunnen worden.

Lees ook: Nieuwe versoepelingen: dit mag en kan mogelijk weer vanaf 1 juli

Bron: NOS | Beeld: Pixabay