Voetbalstadions mogen weer vol na nieuwe versoepelingen

Nu mogen de voetbalstadions voor twee derde worden gevuld

Dinsdag geven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een coronapersconferentie, waar zij nieuwe maatregelen en versoepelingen zullen aankondigen. En het lijkt erop dat dit goed nieuws gaat zijn voor het betaald voetbal. 

Anderhalve meter

Gisteren zijn de ministers weer bijeengekomen in het Catshuis om te overleggen over de coronamaatregelen. Daaruit bleek dat er per 25 september waarschijnlijk weer een aantal versoepelingen worden doorgevoerd. Een grote versoepeling is dat de anderhalve meter geschrapt wordt, zo melden de Haagse bronnen van onder andere RTL Nieuws. Tot nu toe is het, waar mogelijk, verplicht om altijd voldoende afstand van anderen te bewaren.

Volle stadions

De versoepelingen pakken dit keer ook positief uit voor het betaald voetbal. Voetbalstadions mogen namelijk weer volledig gevuld worden, dat bevestigen bronnen aan de NOS. Toeschouwers moeten echter wel een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest kunnen overleggen. Op de dag dat de maatregelen ingaan, 25 september, begint de zevende speelronde van de eredivisie.

Twee derde capaciteit

Met de maatregelen die op dit moment gelden, mogen stadions voor twee derde van de capaciteit gevuld worden met toeschouwers. Volgens de KNVB wordt de anderhalve meterregel al losgelaten: “Bij een twee derde bezettingsgraad in een stadion ga je sowieso al door de anderhalve meter heen.” Het afgelopen voetbalseizoen zijn de meeste wedstrijden dan ook in lege stadions gespeeld. Maar de kans is groot dat dit binnenkort weer gaat veranderen naar het ‘oude normaal’.

Lees ook: Coronamaatregelen: toegangsbewijzen in horeca, anderhalve meter verdwijnt

Bron: NOS | Beeld: Pexels