Volgende versoepelingen gaan mogelijk nóg eerder in

versoepelingen

Dan zijn evenementen weer toegestaan en mag de horeca tot middernacht open

De coronasituatie in ons land ziet er steeds beter uit. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gaan naar beneden en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Het gaat zelfs zo goed, dat de volgende ronde versoepelingen wellicht eerder in kan gaan.

Eerder versoepelen

Het demissionaire kabinet overweegt om de volgende versoepelingen eerder in te laten gaan. Volgens het oorspronkelijke openingsplan zouden de coronaregels op 30 juni verder versoepeld worden, maar mogelijk gaat dat nu op 25 juni al gebeuren. Dan zijn onder meer evenementen weer toegestaan en mag de horeca tot middernacht open. Ook kijkt het kabinet naar de basismaatregelen, zoals de mondkapjesplicht en maximale groepsgrootte. Eigenlijk zouden deze pas in september worden losgelaten, maar wellicht gaat dit nu half juli al gebeuren. Dit melden bronnen uit het kabinet.

Niet te vroeg juichen

Hoewel het nu opeens allemaal heel snel de goede kant op lijkt te gaan, moeten we niet te vroeg juichen. Het kabinet is namelijk nog sterk verdeeld over het vervroegen van de versoepelingen. Ook burgemeesters staan nog niet te springen, zij zijn vooral geen fan van het toestaan van evenementen vanaf 25 juni.

Mogelijke versoepelingen

Er staan niet alleen versoepelingen voor evenementen en horeca op de planning. Mocht het kabinet alsnog besluiten de versoepelingen een paar dagen naar voren te trekken, dan wordt er nog meer mogelijk. Zo mogen volwassenen weer sportwedstrijden gaan spelen, mag je thuis acht mensen ontvangen en mogen binnenlocaties honderd gasten ontvangen. Of deze stappen uit het openingsplan daadwerkelijk eerder in kunnen gaan, zullen we binnenkort horen. Voorlopig moeten we het doen moet de versoepelingen die aanstaande zaterdag ingaan.

Lees ook: Persconferentie: deze versoepelingen gaan vanaf 5 juni in

Bron: Metro | Beeld: Pexels