‘Volgende week zaterdag verdwijnt de mondkapjesplicht en het thuiswerkadvies’

Het lijkt erop dat er heel snel heel veel versoepelingen worden doorgevoerd

Al eerder kwam naar buiten dat zowel het OMT als het kabinet erover nadenkt de mondkapjesplicht eerder af te schaffen dan gepland was. Nu lijkt het erop dat dat heuglijke moment wellicht al zeer dichtbij is. 

Mondkapjesplicht en thuiswerkadvies

Volgende week zaterdag is volgens de NOS namelijk al het moment dat het kabinet de mondkapjesplicht en het advies om thuis te werken voorlopig vaarwel zegt. Wel moet er op de werkplek anderhalve meter afstand worden gehouden, anders moet er alsnog een mondmasker gedragen worden. Ook blijft de mondkapjesplicht van kracht in het openbaar vervoer, meldt de NOS op basis van diverse Haagse bronnen.

Vrijdag echt duidelijkheid

Toch komt het echte verlossende woord pas vrijdag. Tijdens een persconferentie maken Mark Rutte en Hugo de Jonge dan bekend welke versoepelingen er wanneer worden doorgevoerd. De Jonge: “Het gaat gewoon hartstikke goed; het gaat heel snel met vaccineren, we zien dat de besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers geweldig dalen. Dat maakt dat we de volgende stap vrijdag kunnen zetten en die gaat dan een week later in.”

Lees ook: Steeds meer baasjes hebben spijt van ‘coronapuppy’

Bron: NOS | Beeld: Pixabay, Alexandra_Koch