Volkswagen voor de rechter gesleept vanwege ramp autoschip Felicity Ace

Volkswagen

Nalatigheid van het automerk zou tot de brand hebben geleid

Een tijd geleden ontstond er een brand op het autoschip Felicity Ace. Nu, meer dan twee jaar later, wordt deze ramp vervolgd. Volkswagen is namelijk aangeklaagd door Mitsui OSK Lines en Allianz vanwege vermeend verantwoordelijkheid voor de ondergang van het schip. 

Brand

Op het 198 meter lange autoschip Felicity Ace brak in februari 2022 een brand uit. Toen de brand niet meer te blussen viel, verliet de bemanning het schip. Het schip dreef een aantal dagen zonder bemanning op de zee, totdat het schip zonk door de hoeveelheid schade.

Totale schade

Naar verluidt stonden er zo’n 4.000 auto’s op het schip, die allemaal verwoest zijn.  De nieuwste modellen van Porsche, Bentley en Lamborghini gingen verloren tijdens deze ramp. Naast deze nieuwe modellen werden er ook particulier ingevoerde auto’s vervoerd zoals een Ford Mustang GT of een BMI 750i. De totale waarde van de verloren auto’s lag geschat op 155 miljoen dollar.

Rechtszaak

Mitsui OSK Lines en Allianz zouden een rechtszaak hebben aangespannen tegen Volkswagen Group. Volgens hen zou Volkswagen verantwoordelijk gehouden moeten worden voor het ontstaan van de brand die uitbarstte op het schip. De brand zou zijn ontstaan door een accu van een elektrische Porsche, een dochtermerk van Volkswagen Group.

Schikking

Hoe het er nu voorstaat met de rechtszaak is onbekend. De originele rechtszaak zou al zo’n jaar geleden zijn ingediend bij de rechtbank van Stuttgart. Deze rechtszaak wordt momenteel tegengehouden door gesprekken rondom een tweede rechtszaak in Brunswick, Niedersachsen. Wanneer er in deze tweede rechtszaak geen schikking zal komen, zullen beide rechtszaken weer opnieuw worden opgezet.

Lees ook: Betaalrekeningen in vijf jaar tijd twee keer zo duur geworden

Bron: Autobahn | Beeld: Pexels