Voor het eerst sinds september 0 coronagerelateerde stergevallen gemeld

Positief nieuws van het RIVM

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat het de goede kant op gaat met het coronavirus. Vandaag waren er weinig positieve tests en 0 sterfgevallen door corona.

Een positieve ontwikkeling in de strijd tegen het COVID-19. Voor het eerst sinds 7 september 2020 zijn er 0 sterfgevallen door corona op een dag gemeld. Daarnaast zijn er ook slechts 569 nieuwe sterfgevallen gemeld (een flinke daling ten opzichte van het 7-daags gemiddelde). De ziekenhuisopnames worden in het weekend niet eens meer gedeeld wegens de zeer lage hoeveelheid coronapatiënten.

Geen zekerheid

Dat er geen sterfgevallen gemeld zijn, betekent overigens niet dat er ook daadwerkelijk niemand is overleden. Er kan een storing geweest zijn, of er kan iemand aan de gevolgen van corona zijn overleden zonder dat daar melding van is gemaakt. De cijfers kunnen dan ook nog met terugwerkende kracht worden aangepast.

Vaccinaties

Desondanks lijkt het er sterk op dat Nederland de goede kant op gaat. Vandaag werd ook de 15 miljoenste prik gezet. De verwachting is dat de daling daardoor alleen maar blijft doorzetten. Vorig jaar was er na de zomer nog een toename in de coronacijfers te zien. De verwachting is dat zoiets dit jaar niet plaats gaat vinden, aangezien de daling nu deels door de vaccinaties is veroorzaakt.

Lees ook: Persconferentie versoepelingen: mondkapjesplicht vervalt en meer

Bron: nu.nl | Beeld: Pro Shots