Vooral truien en fleecedekens in kerstpakketten dit jaar

Nét even anders

Het kerstpakket ziet er door de enorme inflatie en de hoge energie-en gasprijzen nét even anders uit dit jaar. In plaats van decoratie- en sfeerartikelen, zitten er namelijk vooral gewone levensmiddelen in het kerstpakket. Daarnaast zitten dit jaar in veel kerstpakketten ook producten om je warm te houden deze winter zoals truien, fleecedekens en sokken.

Wilco Jansen die werkzaam is bij Sligro, een van de grootste aanbieders van kerstpakketten, laat de NOS weten dat er weinig vraag is naar luxe pakketten met decoraties en sfeerartikelen: “Functionaliteit, daar gaat het om dit jaar. Gewone levensmiddelen zijn duur, en dan kan de werkgever de medewerkers op deze manier goed helpen.”
Ook ziet Jansen een groei in de markt voor kerstpakketten en cadeaukaarten. Volgens Jansen ligt dit aan de krapte van de arbeidsmarkt. “Als werkgever val je nu wel heel erg op als je het personeel geen cadeau geeft met Kerstmis. Dat kun je eigenlijk niet maken.”
Ook zijn de kerstpakketten dit jaar fors duurder geworden door de inflatie ten opzichte van voorgaande jaren. Een gemiddeld pakket had namelijk de afgelopen jaren een waarde van ongeveer 35 tot 45 euro en op dit moment is dat wel 50 tot 75 euro.
Bron: NOS | Beeld: Unsplash, Olesia Buyar