Vragen over ongeluk Sanne en Hebe: ‘Hoe kan een auto ineens verdwijnen?’

Hebe Sanne

Sanne en Hebe verdwenen op een van Nederlands drukste knooppunten

Er is naar voren gekomen dat er op het knooppunt waar de 10-jarige Hebe en haar 26-jarige begeleidster Sanne noodlottig om het leven zijn gekomen, elk jaar gemiddeld acht ongevallen plaatsvinden. Daarnaast is het volgens de politie ook nog eens een van de drukste knooppunten van Nederland. Hoewel het aantal ongevallen per jaar veel lijkt, is dit volgens de Rijkswaterstaat niet bovengemiddeld.

Vangrail

Op de plek waar de zwarte Kia Picanto van de weg raakte, staat geen vangrail. Volgens Rijkswaterstaat moet deze er komen als binnen tien meter van de rijbaan een obstakel staat. “De bewuste boog op de A59 bij knooppunt bij Empel kent aan de linkerzijde over het deel van 200 meter nabij de ongevalslocatie geen obstakels binnen 10 meter vanaf de rijbaan, dus daar is geen geleiderail noodzakelijk”, stelt Rijkswaterstaat.

Vragen

Toch roept het ongeluk vragen op bij veel mensen. Zo ook bij de gasten die afgelopen donderdagavond aan tafel schoven bij de talkshow Op1. Wat er precies is gebeurd die fatale avond, is tot op heden nog niet duidelijk. De politie gaat er niet van uit dat het een misdaad is geweest, maar gewoonweg een noodlottig ongeval.

Daarnaast snappen velen niet hoe een auto ineens kan verdwijnen net voor de spits op een van de drukste knooppunten in Nederland. Deze vraagt stelde tafelgast Noel van Hooft, verslaggever voor Omroep Brabant, ook aan de politie. “Dat is voor ons ook een grote vraag”, was de reactie. “Daarom vragen wij ook aan het publiek: als er iemand is die ook maar iets gezien heeft, neem contact met ons op.”

Tips

Daarvoor kwam naar buiten dat de politie mogelijk al eerder afwist van mogelijke bandsporen op de plek waar de twee uiteindelijk zijn gevonden. Ook een aantal tipwijzers wezen de politie op diezelfde plek. “Werden de tips dan niet serieus genomen?”, vroeg presentatrice Fidan Ekiz.

Van Hooft gelooft dat de politie deze tips wel serieus heeft genomen. “Ze hebben dinsdagavond gekeken op die plek, toen is er een eerste inspectie gedaan, maar is er niks gevonden. Nu kun je je wel afvragen waarom ze op dat moment geen helikopter hebben ingezet, die heeft namelijk twee dagen rondgevlogen. Op die plek is die niet ingezet, maar de politie zag daar ook geen enkel spoor.”

Onderdeel Kia gevonden

Toch zijn Sanne en Hebe later op die desbetreffende plek gevonden. Volgens van Hooft komt dit omdat er woensdagavond een onderdeel van een Kia op die plek is gevonden. Toen dit duidelijk werd, is de helikopter wel ingezet en stuitten de agenten op de auto met daarin de lichamen van Sanne en Hebe.

Lees ook: Tragisch nieuws: lichamen Hebe (10) en Sanne (26) gevonden

Bron: Hart van Nederland, Metro Nieuws | Beeld: Pexels

Array