Let it snow: vrijdag kans op 5 tot 10 centimeter sneeuw

Een aantal provincies kan een dikke laag verwachten

Op een witte kerst hoeven we in Nederland eigenlijk al jaren niet meer te rekenen, maar een witte vrijdag de 29ste lijkt wel in het verschiet. Tenminste, dat is als je in Groningen, Drenthe of Friesland woont. Naar verwachting valt in deze noordelijkere provincies op vrijdagochtend een flinke laag.

Aanzienlijke hoeveelheid

Vrijdag zou maar zo een heel mooie dag kunnen worden voor sneeuwliefhebbers in het noorden van ons land. Hoewel er momenteel nog flink wat regen kan vallen, zou dat maar zo kunnen omslaan. De verwachting is momenteel nog een beetje onzeker, maar Weerplaza laat weten dat er ‘een aanzienlijke hoeveelheid’ sneeuw kan vallen.

Met aanzienlijk heeft het weerstation het niet over een dun laagje waar je alsnog de straatstenen doorheen kunt zien. Als het gaat sneeuwen, kunnen we zo’n 5 tot 10 centimeter verwachten. Die laag zal dus dik genoeg zijn om een sneeuwpop te maken!

Niet helemaal zeker

Helemaal zeker is het dus nog niet dat Nederland de noordelijke provincies ziet veranderen in een winterwonderland. Het kan namelijk dat de sneeuw alleen in het noorden van Duitsland valt. Voor Nederland houdt dat in dat de koude, witte vlokken alleen hoog in Groningen zullen vallen.

Lees ook: Vanaf déze datum gaan proefevenementen met publiek van start

Bron: Weerplaza | Beeld: Unsplas, Iris