Vrouw biecht op: ‘Ik wil de zoon van mijn man niet in huis’

vrouw

‘Kan ik het maken om simpelweg ‘nee’ te zeggen?’

Als je op latere leeftijd een nieuwe liefdespartner ontmoet, kan het zo zijn dat diegene al een kind heeft. Dat overkwam ook Fenna*. Haar vriend Stan heeft namelijk al kinderen uit een eerdere relatie. Ze wonen nog maar kort samen, als Stan aangeeft dat zijn zoon bij hem in wil komen wonen. Iets waar Fenna niet heel enthousiast van wordt.

Kinderen van nieuwe partner

Fenna en haar vriend Stan zijn negen maanden samen en vanaf het begin heeft Stan er nooit een geheim van gemaakt dat hij vier kinderen heeft. “Mijn vriend is nu al 13 jaar vader op afstand. Zijn ex-vrouw bleek meerdere keren te zijn vreemdgegaan en hij verhuisde toen ver weg. Hij belt elke dag met zijn kinderen en hij betaalt meer dan genoeg alimentatie.” De relatie tussen Fenna en Stan lijkt goed te zitten en anderhalve maand geleden trok Stan bij Fenna in. “Het was toen nooit onderdeel van de afspraak dat zijn kinderen ook bij ons zouden komen wonen. Bezoekjes en vakanties, helemaal prima! Maar niets op een permanente basis.”

Relatie met zoon

Fenna vervolgt dat Cam, de 14-jarige zoon van Stan, momenteel door een moeilijke tijd gaat en dat de ex van Stan vindt dat hun zoon een tijdje bij zijn vader moet wonen. “Ik heb het gevoel dat het te vroeg is in onze relatie om een kind in huis te nemen. Ik maakte daarom duidelijk dat we een stap terug moesten nemen als Stan wilde dat Cam hier kwam wonen.” Het leek Fenna beter als Stan dan een eigen plekje zou zoeken waar hij met Cam kon wonen. “Maar dit is niet wat Stan wilde.”