Vrouw in Amerika wordt happend naar adem wakker in lijkzak

Een dodelijke fout…

Een 66-jarige vrouw werd begin vorige maand in de Amerikaanse staat Iowa in een hospice doodverklaard, terwijl ze helemaal nog niet overleden bleek te zijn. Ze werd door een begrafenisondernemer opgehaald en in een lijkzak gelegd, waar ze uren na haar ‘dood’ happend naar adem uit werd bevrijd. Nieuwe nachtmerrie unlocked..

Dood verklaard

De vrouw was sinds 28 december opgenomen in een hospice voor mensen met Alzheimer in de plaats Urbandale, schrijft NBC News. Op 3 januari constateerde een verpleegkundige ’s ochtends vroeg dat de vrouw was overleden. “Haar mond was open, haar ogen bewogen niet en er klonken geen ademgeluiden”, staat in het rapport dat de autoriteiten over het incident hebben vrijgegeven. Er was geen teken van leven. De verpleegkundige registreerde met een stethoscoop geen hartslag en ook met een hand op de buik werd geen beweging gevoeld. De verpleegkundige informeerde familie, een collega en schakelde een begrafenisondernemer in. Anderhalf uur later plaatste de begrafenisondernemer het lichaam van de vrouw in een lijkzak, sloot deze af en vertrok richting het uitvaartcentrum.

Happen naar adem

Om 08.30 uur ’s ochtends werd door personeel van het uitvaartcentrum ontdekt dat de vrouw nog leefde en naar adem hapte. Zij belden het alarmnummer en de ambulance die arriveerde, constateerde dat het slachtoffer nog een hartslag had. De vrouw werd teruggebracht naar het hospice, waar ze twee dagen later alsnog overleed in het bijzijn van haar familie. Wow…

Boete van 10.000 dollar

De autoriteiten in Iowa melden het incident nu, omdat de zorginstelling waar de vrouw in de laatste dagen van haar leven lag een boete van 10.000 dollar heeft gekregen. De Amerikaanse staat gaf het hospice de boete omdat het slachtoffer geen waardige behandeling zou hebben gekregen aan het einde van haar leven. In een verklaring schrijft de zorginstelling dat ze veel geven om de bewoners en er alles aan doen om goede palliatieve zorg te blijven leveren.

Lees ook: Ouders laten baby achter op luchthaven Tel Aviv en checken zelf wel in

Bron: RTLnieuws, NBCnews| Beeld: iStock