Vuurwerkshows op verschillende plekken in Nederland afgelast

vuurwerk-afgelast

‘Veiligheid gaat boven alles’

Door de stormachtige wind valt Oudjaarsdag voor een paar steden in Nederland flink in het water. De geplande vuurwerkshows in onder andere Hilversum, Amsterdam en Den Haag zijn namelijk afgelast.

Vuurwerkshows

Het is een natte Oudjaarsdag, en dat betekent slecht nieuws voor sommige vuurwerkshows. Vanwege de harde wind zijn er op meerdere plaatsen shows afgeblazen. Onder andere in Hilversum, Apeldoorn, Den Haag en Zoetermeer.

Te groot risico

De burgemeester van Hilversum is teleurgesteld, maar was er volgens hem geen andere keuze. “Het was natuurlijk geweldig om na twee lange coronajaren weer de traditionele centrale vuurwerkshows op het marktplein te mogen organiseren.” Toch was het risico te groot. “Veiligheid gaat boven alles.”

Amsterdam en Rotterdam

De vuurwerk- en droneshow bij de A’DAM Toren in Amsterdam-Noord is ook afgelast in overleg met de gemeente. Over de licht- en vuurwerkshow op het Museumplein wordt later vandaag beslist. Het Nationaal Vuurwerk op de Erasmusbrug in Rotterdam gaat voorlopig nog wel door.

Code geel

Voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Limburg gold vanmiddag code geel. Dat komt door de zware windstoten van rond de 75 km/uur. In Noord-Holland en Friesland is vanmiddag en vanavond kans op windstoten van 85 kilometer per uur.

Warmterecord

Naast de harde wind, is het ook een warme Oudjaarsdag. In de Bilt was het om 11:10 uur 14,5 graden. Daarmee is het de warmste Oudjaarsdag sinds het begin van de metingen door het KNMI in 1901, de temperatuur loopt vandaag mogelijk nog verder op.

Lees ook: We krijgen dit jaar minder oliebollen voor hetzelfde geld

Bron: NOS, NU.nl | Beeld: Pexels