Wacht, wat? Dronken bezoekers laten pony achter op terras

pony

‘Het waren idioten’

Afgelopen maandag stond er een grote verrassing te wachten op de eigenaren van restaurant Carras in Den Bosch. Er stond namelijk geen paard in de gang, maar een pony op het terras! Twee dronken bezoekers hadden de pony achtergelaten, zo laat Dierenambulance Den Bosch weten aan NU.nl.

Shetland pony

Rond 19.15 uur kreeg vrijwilliger van de Dierenambulance Den Bosch, Eric Meuffels, een oproep waardoor hij uiteindelijk voor een verrassing stond. Hij trof er namelijk een natgeregende shetlandpony op een terras aan. “Het was een oud beestje, dat kon je aan zijn grijze kop zien”, liet de vrijwilliger weten. Het verkleumde beestje kreeg een warme deken om zich heen en wat water en wortels. “De politie zou eraan komen en wij hadden ondertussen onze collega’s van Dierenambulance Hokazo uit Uden en Veghel gebeld. Zij lieten een trailer komen, zodat de pony meegenomen kon worden.”

Raar verhaal

En hoewel de eigenaren van de pony er vandoor waren gegaan, kwamen ze niet heel lang na het belletje in een niet-nuchtere toestand aan. De mannen beweerden dat de pony van hun was. “Het verhaal werd steeds vreemder”, zegt Meuffels. “Ze hadden geld gehaald om hun rekening bij het restaurant te betalen en vertelden de politie dat ze de pony van iemand in Deuteren hadden gekregen. Die stond volgens hen langs de weg en vroeg de mannen of zij de shetlander wilden hebben.”

Idioten

En omdat de mannen beweerden dat de pony van hun was, wilden ze hem ook weer meenemen. Toch vonden de politie en de vrijwilligers dat geen goed idee. “M’n collega vroeg nog of ze een aankoopbewijs hadden. Het dier was gechipt, maar het bleek een ongeldig, niet-traceerbaar nummer te zijn.” En hoewel Meuffels er eigenlijk geen woorden aan vuil wil maken, kan hij het toch niet laten. “Het waren idioten. Wie neemt er nu zo’n oude merrie mee de binnenstad in? Het is geen hond.”

Lees ook: Stewardess Sonna kent hoofdsteden niet in spelprogramma The Floor

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels