Wacht, wat? Joe Exotic doet gooi naar presidentschap vanuit cel

Joe Exotic

‘Jullie denken dat het een grap is, maar dat is niet zo’

Joe Exotic uit de wereldberoemde Netflix-serie Tiger King wil zich verkiesbaar stellen voor de eerstvolgende presidentsverkiezingen. De situatie waarin de tijgerhouder zich bevindt, is echter niet echt ideaal voor zo’n gooi naar het presidentschap. De 59-jarige zit namelijk een celstraf van 21 jaar uit wegens dierenmishandeling en het plannen van een moord op zijn aartsrivale Carole Baskin. Toch heeft Joe zelf er heel veel hoop in. 

Presidentschap

Op zijn website heeft de tijgerhouder laten weten zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. Toch lijkt de kans heel erg klein dat hij daadwerkelijk in het Witte Huis terechtkomt, omdat hij op dit moment vertoefd in een gevangeniscel. Toch neemt hij het zelf heel erg serieus, zo laat hij weten op zijn campagnewebsite. De tijgerhouder wil er namelijk voor het Amerikaanse volk zijn. “Daarom doe ik dit, om jullie uiteindelijk een stem te geven en om jullie vrijheid terug te geven zodat jullie niet meer in angst hoeven te leven in een land dat jullie in zijn macht denkt te hebben en jullie denkt te kunnen vertellen hoe jullie je leven moeten leiden.”

‘Geen grap’

Joe weet dat het in zijn situatie lastiger is om zich verkiesbaar te stellen voor de presidentsverkiezingen, maar dat weerhoudt hem er niet van om dat niet te doen. “Ja, ik weet dat ik in de gevangenis zit en jullie misschien denken dat het een grap is, maar dat is niet zo. Het is mijn grondwettelijk recht om dit te doen, zelfs hiervandaan.”

Lees ook: Ali B en Jeroen Rietbergen snappen niet waarom OM aanklachten niet laat vallen

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld