Wat?! Volgende week kan het 30 graden worden

30 graden

Er komen tropische temperaturen aan!

We hebben dit jaar al even van het warme zomerweer mogen proeven, maar vergeleken met de verwachte weersvoorspelling van volgende week, is het weer van deze week nog niks. Volgende week kan het namelijk warmer worden dan 30 graden. Ja, echt!

Lenteweer

Deze week lopen de temperaturen al op tot 25 graden en kunnen we van heerlijk lenteweer genieten. Ook vandaag is het boven de twintig graden en is het perfect weer voor een lekkere wandeling in het park of om een terrasje te pakken. En hoewel menigeen tevreden is met dit weer, wordt het volgende week nóg warmer. Het kan namelijk meer dan 30 graden worden volgende week. Dit weekend lopen de temperaturen al op tot boven de 25 graden, om maandag al helemaal te stijgen tot zomertemperaturen.

Zomerse temperaturen

Weer.nl meldt aan Hart van Nederland dat we volgende week met tropische temperaturen te maken krijgen. “Op basis van de huidige berekeningen gaat dat wel lukken”, vertelt meteoroloog Reinout van der Born. “In het zuiden zou het zelfs 33 of 34 graden kunnen worden. Ook in de rest van het land is er een kans dat het 30 graden gaat worden.”

“Het is nog niet helemaal zeker”, houdt de weerman een slag onder de arm, “maar alles wijst erop dat het gaat gebeuren.” Betekent dit dat we met een heuse hittegolf te maken krijgen? “Ik denk niet dat we nu een echte hittegolf gaan krijgen”, laat de weerman weten. “Al sluit ik het voor het zuiden niet helemaal uit.” Wow! Houd je zonnebrandcrème maar vast paraat.

Lees ook: Aha: je haartype vertelt hoe vaak je naar de kapper zou moeten

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Pexels