Weerbericht: bijna zomerse temperaturen na het weekend

weerbericht

Zo blijft de verwarming nog wel een tijdje uit

Waar we eind vorige maand nog volledig de herfst in gingen qua temperaturen, lopen die na het weekend opeens weer op tot een zomerse warmte. Maar daarvoor komen er eerst een aantal pittige herfstdagen aan.

Vandaag en morgen

Hoewel het begin van de week nog heerlijk zonnig herfstweer was, is dat vandaag helemaal omgeslagen. Zo zal er vandaag en morgen af en toe regen vallen, geeft Buienradar aan. Vooral vanochtend blijft het bewolkt met perioden van regen en motregen in het hele land. In de loop van de dag trekt de meeste regen weg, maar de wolken blijven in zicht. Het wordt zo’n 15 graden.

Morgen kan er plaatselijk mist ontstaan en is het een grijze en druilerige dag. Dan wordt het tussen de 13 en 16 graden. Echt herfst dus. Gelukkig klaart het daarna enigszins op.

Weekend

Eind van deze week blijft het nog wisselvallig herfstweer met vrij veel bewolking en af en toe regen. Een domper na het heerlijke herfstzonnetje van afgelopen week, want dat zorgde voor een aangename gevoelstemperatuur. Het blijft eind van deze week ongeveer even warm, alleen is er dan meer bewolking en regen te zien. Dat maakt alles toch een stukje somberder. Vandaag blijft het een regenachtige dag met een graad of zestien.

De wind trekt de komende dagen ook nog aan, met name op zondag. Dan kan er op bepaalde plekken langs de kust windkracht zeven worden gemeten.

Maandag

Dat draait na het weekend echter volledig om. Maandag loopt het kwik namelijk op tot een graad of 20, door de zuidelijke windrichting. Daarbij wordt het droger, maar het blijft niet helemaal droog. In het zuiden van het land kunnen er temperaturen van wel 25 graden worden gemeten! Bijzonder zomers weer dus voor oktober.

Lees ook: Gematigd positieve boeren na ontbijt in Catshuis

Bron: Buienradar, Weeronline | Beeld: Pexels